Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

ÖFK hedrar fotbollsprofilen Thomas Fessés minne i samband med allsvenska premiären

Lokale fotbollsprofilen Thomas Fessé har gått bort.

Nu ska hans minne hedras i samband med ÖFK:s allsvenska premiär mot Djurgården söndagen den 1 april.

"Nu har rösten tystnat, men minnet av Thomas och den glädje han gav alla som kom i hans väg kommer att leva kvar", skriver klubben på sin hemsida.

Text: 

Bild: Ostersundsfk.se/TT.

Annons

En av Östersunds mest legendariska idrottsledare, Tomas Fessé, har avlidit endast 65 år gammal.

Nu hyllas han i ett inlägg på Östersund FK:s hemsida.

"Thomas var en av Östersunds och Jämtlands största fotbollsprofiler. Hans fotbollsförening var från barnsben IFK Östersund, men han var även en mycket trogen besökare på ÖFK:s hemmamatcher", skriver klubben bland annat.

Annons

Annons

► (+) Nolervik: Legendariske IFK-ledaren Tomas Fessé har gått bort

De beskriver hur Fessé som tonåring började sin gärning som ungdomsledare i IFK Östersund.

"Med sin fantastiska förmåga att entusiasmera och engagera fick han barn, ungdomar och vuxna att göra sitt bästa för att bli bättre fotbollsspelare och människor. Alla som kom i kontakt med Thomas rycktes med av hans entusiasm. Fotbollsfamiljen blev lite gladare och lyckligare", skriver ÖFK på sin hemsida och fortsätter vidare:

"Även utanför fotbollen engagerade sig Thomas. Han stod alltid upp för de svaga i samhället och kämpade livet igenom för att alla i samhället skulle få samma chans att lyckas. Åtskilliga ungdomar är det som fick rätsida på sina liv tack vare Thomas engagerade arbete på Östersunds fritidsgårdar och inom politiken".

Klubben avslutar med att berätta att de kommer att hedra Tomas Fessés minne i samband med den allsvenska premiären mot Djurgården söndagen den 1 april.

Annons

Annons

Till toppen av sidan