Annons

Annons

Annons

Skidskytte

SM i Hede startade med Östersundsdominans i Singel Mix-stafetten: Högberg och Stenersen vann guldet

Det avslutande SM-tävlingarna i skidskytte började under fredagen i Hede. Östersund Biathlon vann Singel Mix-stafetten med Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen.

Östersundsduon var hela 1.26 före Limas Åsa Lif/Tobias Arwidson och 1.58 före Östersund 2, med Felicia Lindqvist och Daniel Gustafsson.

Text: 

Elisabeth Högberg säkrade veckans första SM-guld på seniorsidan. Hon tog det i Single Mix-stafetten... Foto: TT

Annons

... tillsammans med landslagskollegan Torstein Stenersen. Paret var över en minut före närmaste lag. Högberg och Stenersen körde för Östersund Biathlon. Foto: TT

SM omfattar tre dagar och omfattar seniorer, juniorer och ungdomar. Olika typer av stafetter under fredagen, sprint på lördag och jaktstart och distansloppen på söndagen.

Annons

Eftersom tävlingarna pågår samtidigt som VC-finalen i Ryssland, saknas de bästa svenska åkarna. Det öppnar upp för skiktet bakom, till exempel åkare som Elisabeth Högberg, Torstein Stenersen, Tobias Arwidson med flera.

Annons

Det var också dessa som tog för sig mest under dag 1. Högberg och Stenersen vann Single Mix-stafetten på ett överlägset sätt. Fullt skytte och snabb åkning.

Limas Åsa Lif och Tobias Arwidson sköt också fullt, men var inte lika rappa i spåret.

Bakom dessa gick två andra Östersundslag i mål som trea och fyra. Felicia Lindqvist/Daniel Gustavsson tog brons, medan Nicolina Lindqvist (lillasyster till Felicia) och Viktor Olsson tog hand om fjärdeplatsen – dock med ett avstånd på hela 4,25 från bronsmedaljerna.

Juniorklassernas motsvarighet (16 till 21 år) vanns av I19 och Amanda Lundström/John Stridsman. Bästa länslag var Sveg på femte plats. I laget åkte Johanna Grip och Felix Hill.

Fredagen avslutades med USM-stafetter i åldrarna 12-15. Mora vann guld i båda klasserna, med länslag som dubbel tvåa.

I den tolv lag stora pojkklassen tog ett kombinerat JH-lag silver genom Ebbe Abrahamsson Gjersvold, Sofia Jonsson och William Grip. Bland flickorna var det Tullus som tog andraplatsen. I laget åkte Fanny Israelsson, Alicia Sellsve och Tea Strömqvist.

Efter EM-framgångarna: Elisabeth Högberg tar den sista VM-platsen

Annons

Annons

Speciell vecka för skidskytten Torstein Stenersen – gör VM-debut hemma i Norge för Sverige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan