Annons

Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Mittmedia sänder SM–sprintstafetten och Fjälltopploppet – missa inte skidfesten från Bruksvallarna

Drygt 2 000 deltagare kommer till start under Fjälltopphelgen i Bruksvallarna varav flera från Sverigeeliten såsom Stina Nilsson och Ebba Andersson. Nytt för i år att det startar på torsdag med SM-sprintstafetten där Sverigeeliten gör upp om medaljerna. Mittmedia sänder alla tävlingarna som startar med SM i sprintstafett. På alla Mittmedias sajter kommer du att kunna följa tävlingarna, få senaste nytt och intervjuer med åkarna.

Text: 

I fjol slog Fjälltopploppet rekord i antalet anmälningar drygt 2 200 åkare kom tills start under tävlingarna. Startfältet är varierat men stora delar av sverigeeliten är på plats för att bjuda på show. Stina Nilsson, Ebba Andersson, Daniel Rickardsson och Jens Burman är några av dem.

Tävlingshelgen inleds med SM i sprintstafett på herrsidan har 49 lagt anmält sig och på damsidan kommer 27 lag att göra upp om medaljerna, men det slutar inte där. På fredagen körs Supersprinten som är 100 meter. Norska världsrekordhållarna Ludvig Jensen och Marte Nordlunde kommer att delta. Under lördagen körs huvudtävlingarna Lilla Fjälltopploppet och Stora Fjälltopploppet. På söndag avslutas Fjälltopphelgen med Knallcrossen som startar med prolog med störtlopp på skidor. De tio snabbaste i varje ungdomsklass går till final som har chansen att möta världsstjärnorna Anna Haag och Emil Jönsson.

Annons

Annons

Varje dag innan varje tävling kommer Mittmedia att sända live direkt från Bruksvallarna med uppsnack. Du kommer att kunna följa tävlingarna från start och även få intervjuer och kommentarer från åkarna under sändningarna.

Fjälltopphelgen 2018 i Bruksvallarna:

Torsdag – 12/4 - SM i sprintstafett:

Första start: 10:00 (Semifinaler) 3 st herr-semifinaler och 2 st dam

Finaler: 12.30

Fredag – 13/4 – 100 meter Supersprint:

Första start: 12.00 (Prolog). Alla klasser kör prolog i en följd.

Start/Finaler: ca 13.30

Lördag – 14/4 Lilla och stora Fjälltopploppet

Lilla Fjälltopp första start: 09:00

Stora Fjälltopp start: 11:00

Söndag 15/4 – Knallcrossen:

Första start: 09:00

Här kan du följa alla livesändningar från loppen under Fjälltopphelgen:

Följ uppsnacket och avgörandet under SM i sprintstafett med flera från Sverigeeliten – vi sänder live

Följ supersprinten med världsrekordhållarna från Bruksvallarna – vi sänder live

Annons

Missa inte stjärnspäckade Fjälltopploppet – följ livesändningen här

Se avslutningen av Fjälltopphelgen – vi sänder Knallcrossen

Mittmedias skidredaktör Sanna Svanebo kommer att vara på plats för att rapportera direkt från tävlingarna med senaste nytt.

Annons

Annons

Till toppen av sidan