Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Bostadsrättspriserna i Jämtland har sjunkit med 10 procent på tre månader – och utbudet ökar

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Jämtlands län sjunkit med 10,3 procent, medan villapriserna minskat med 3,4 procent under samma period. Samtidigt har både utbudet och köpintresset ökat i april, visar nya siffror som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Text: 

Bild: Johan Axelsson, Arkivbild

Annons

Läs också (2017): Villapriserna på uppgång i länet – Härjedalen har störst ökning i hela landet

Både utbudet och köpintresset har ökat i Jämtlands län de senaste tre månaderna trots ett skärpt amorteringskrav och trots lägre priser på bostäderna.

Annons

Annons

– En del uttalar sig i media om att det skärpta amorteringskravet lett till färre sålda objekt, men det är alltför tidigt att dra den slutsatsen, säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Även på årsbasis har bostadsrättspriserna i Jämtland sjunkit med 6,4 procent medan villapriserna sjunkit med 0,8 procent.

– Marknaden präglas fortfarande av viss försiktighet på grund av höstens prisnedgång samtidigt som en vecka föll bort i mars på grund av påsken. Men våra mäklare i Jämtland märker redan av ökat utbud och köpintresse i april. Dessutom ska man komma ihåg att vissa delar av landet inte påverkats alls av prisnedgångarna i höstas, säger Marcus Svanberg.

Bostadsrättspriserna på riksnivå är fortsatt stabila, även om man där också ser en nedgång. Under de senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter sjunkit med 0,9 procent i landet som helhet. På årsbasis har priserna sjunkit med 6,5 procent i landet.

Störst prisminskning under de senaste tre månaderna uppvisar Västernorrlands län, med en nedgång på 18,5 procent. Därefter kommer Jämtlands län med 10,3 procent.

Annons

Annons

Till toppen av sidan