Annons

Annons

Annons

Östersund

Skolinspektionen avslutar sin kvalitetsgranskning av barn- och fritidsprogrammet i Östersund

Under våren 2017 genomförde Skolinspektionen en kvalitetsgranskning av barn- och fritidsprogrammetvid Jämtlands gymnasium och bedömde att utvecklingsarbeten behövdes inom en rad områden. Dessa utvecklingsområden angavs i ett beslut från Skolinspektionen i april förra året. Nu bedömer myndigheten att Gymnasieförbundet vidtagit tillräckliga åtgärder och avslutar granskningen.

Text

Bild: Ingmar Reslegård, Arkivbild

Annons

Läs också: Lokal satsning för att locka lärare till Jämtland uppmärksammas nationellt

De områden som Skolinspektionen bedömde att barn- och fritidsprogrammet vid Jämtlands gymnasium behövde utveckla handlade framförallt om att rektorn behövde se över både det ämnesövergripande och organisatoriska samarbetet mellan lärare i gymnasiegemensamma ämnen och lärare i yrkesämnen.

Annons

Annons

Det handlade också om att rektorn behövde se till att handledare vid Arbetsplatsförlagt lärande (APL) får kunskap om sitt uppdrag genom att exempelvis erbjudas handledarutbildning.

I april i år redovisade Jämtlands gymnasium vilka åtgärder som vidtagits och vilka effekter åtgärderna haft i verksamheten. Det handlade bland annat om att en lärare i arbetslaget för barn- och fritidsprogrammet har särskilt ansvar för att främja samarbetet mellan lärargrupperna samt att ett programråd har upprättats för att bistå i utvecklingen av skolans handledarutbildning, samt att ett antal handledare genomfört handledarutbildning.

Skolinspektionen bedömer att Jämtlands Gymnasieförbund vidtagit tillräckliga åtgärder och kvalitetsgranskningen avslutas.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan