Annons

Annons

Annons

Östersund

Östersundsrevyn kvalar in med fyra bidrag till Revy SM

Fyra av fem inskickade bidrag från Östersundsrevyn har antagits av juryn för revy SM. I augusti avgörs tävlingen i Halmstad.

Text

Revymakare från hela landet har fått skicka in sketcher från sina föreställningar, och från Östersundsgänget har man spänt bågen och skickat in fem bidrag. Av dessa har samtliga utom ett valts ut av SM-juryn och får ställa upp i konkurrensen mot resten av landet.

Foto: Marlene Nilsén

Annons

Annons

Mats Hurtig som är producent för revyn är nöjd med den starka representationen.

– Det är alltid ett erkännande att vi gör bra saker! Säger han om kvalplatserna.

Av de fyra antagna bidragen har tre gått direkt till final och bidraget till monologklassen till semifinal med chans till finalplats.

Hur det kommer sig att det gått så pass bra för Östersundsrevyn tror Mats Hurtig beror dels på att vissa av bidragen berör ämnen som är välkända även ute i riket men pekar även på revykollegan Patrik Zackrisson.

– Man måste ha nån som skriver bra revynummer, så Patrik är viktig. Han har varit med och skrivit på samtliga av bidragen, några tillsammans med sin fru Emilie och Mats Eklund. Men han är bra på att skapa balans mellan nyskapande och tradition, säger Mats Hurtig.

Alla bidragen skickas in i videoformat och mellan 9 och 12 augusti kommer ensemblen att befinna sig i Halmstad och ta emot juryns beslut.

Varje bidrag kommer att tävla i varsina klasser som följer:

Sång och musik: "Vi håller klassen - en tomatsalsa"

Lokalnummer: "Föda hemma"

Sketchklassen: "En hyllning till våra kungar Hasse och Tage"

Monologklassen: "Mr Joker"

De som medverkar i dessa stycken är Marit Eriksson, Anna Ulin, Patrik Zackrisson, Mats Eklund, Emilie Zackrisson, Jonas Jonsson.

Tävlingen är vandrande och befinner sig i en ny stad varje år och 2019 kommer revy-SM att gå av stapeln i Östersund vilket är 20 år sedan sist.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan