Annons

Annons

Annons

Hockey-VM 2018

Tre Kronor mot superstjärnan – så ska han stoppas: "Gått 25 meter och fått 14 frågor"

Sverige mot USA i VM-semifinal. Mycket av förhandssnacket handlar om amerikanske storstjärnan Patrick Kane och hur Tre Kronor ska stoppa honom.
– Han har förtjänat sin status alla dagar i veckan, säger Mattias Ekholm.

Text

Patrick Kane har gjort 18 poäng på åtta matcher i VM hittills. En viktig spelare att få stopp på i lördagens semifinal. Foton: Bildbyrån (montage)

Annons

Patrick Kane är VM:s klart bästa spelare så här långt. Det märkte Mattias Ekholm av när han svarade på frågor från media inför lördagens semifinal.

– Visst pratar vi om honom i laget, men inte så mycket som ni kanske. Jag har gått 25 meter och fått 14 frågor om honom nu, skrattar Mattias Ekholm.

– Vi kommer väl få en scoutrapport och vi kommer nog nämna hans namn men de har bra spelare överallt, han är en av 22 spelare.

Annons

Annons

Men Ekholm vill inte gå så långt som att säga att media till och med överskattar Kane.

– Nej, det vill jag inte säga. Han har förtjänat sin status alla dagar i veckan, han har gjort över 100 poäng i NHL flera gånger och vunnit Stanley cup.

Mattias Ekholm i mixade zonen efter fredagens träningspass. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Ekholm, som nu fått tillbaka sin egen utrustning som var på vift efter flygresan från Nashville, har givetvis mött Patrick Kane många gånger i NHL. Kanes lag Chicago spelar i samma division som Ekholms Nashville.

– Han har en verktygslåda av högsta klass, han är en stjärna i NHL. Det gäller att försöka ta bort yta och tid med pucken för honom. Får han hålla i den och komma med fart så är han alltid farlig. Man får ha ett öga öppet när han är ute på isen, men USA har många bra spelare och det gäller som lag att ta dän på deras offensiv, säger Mattias Ekholm.

Det blir andra gången i hans karriär som han spelar en VM-semifinal. Det är hans fjärde VM-turnering han är med i, men som bäst har det blivit ett brons tidigare.

- Det blir häftigt, inte varje dag man får spela en så stor match. Det skulle vara ruggigt kul om vi kunde ta det ett steg till, det har jag aldrig gjort, säger Ekholm, som givetvis allra helst skulle vilja vinna Stanley cup – men VM håller han också högt.

Annons

- Jo, man vill alltid avsluta på en positiv not. Det vore stort att uppleva något sånt.

Andreas Hanson och Jennifer Engström bevakar hockey-VM på plats i Danmark.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan