Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

INSÄNDARE: Tänk er för innan ni tecknar avtal med Telia

Annons

Beträffande fiberutbyggnaden inom Bergs kommun vill jag nämna några fakta om Telias affärsmodell. Tänk er noga för innan ni tecknar ett avtal med dem.

Köpte en kontorsfastighet inom Östersunds kommun som hade indragen fiber till 17 kontorsplatser som byggs om till hyresfastighet med 3 lägenheter.

Annons

Annons

Trots att all fiber var indragen och full anslutningsavgift var betald av en tidigare ägare till fastigheten, så krävde Telia att jag skulle betala ny anslutningsavgift på cirka 30 000 kronor, trots att det bara var någon timmes jobb att koppla om fibern invändigt till tre nya anslutningar. Varken grävning, håltagning eller annat jobb behövdes.

Tyckte det var horribelt att betala ny anslutningsavgift bara för att fastigheten bytt ägare. Men Telias affärsansvarig svarade mig att ville jag ha fiber så var det bara att betala. Trots kontakt med både Post- och Telestyrelsen och Fastighetsägarföreningen så fick jag ingen hjälp mot Telia.

Ni kan tänka er om det vid ett ägarbyte av en fastighet krävs att man betalar ny anslutningsavgift för vatten och avlopp, el eller fjärrvärme, och att man måste betala ny avgift varje gång fastigheten byter ägare.

Tyvärr fanns det inga andra alternativ för fiber i området, så det var bara att bita i det sura äpplet eftersom jag lovat fiber till mina hyresgäster.

Dessutom tog det ett halvår från beställning till inkoppling eftersom Scanova hade såå mycket jobb.

Men jag tolkade det som att man ville sätta mig på plats och att de visste att jag inte hade något val. Det brukar kallas utpressning. Men här är det delvis staten som ligger bakom.

Tyvärr kan jag inte skriva ut mitt namn eftersom Telia krävde ett sekretessavtal så jag inte skulle gå vidare i ärendet.

Nobba Telia

Annons

Annons

Till toppen av sidan