Annons

Annons

Annons

Östersund

Detaljplan vid Tegelplan överklagas till Mark- och miljödomstolen

I april antog Östersunds kommunfullmäktige en ny detaljplan för Tegelplan i centrala Östersund. Planen öppnar för byggande av bostäder och centrumverksamhet på platsen. Nu har beslutet överklagats till Mark- och miljödomstolen av grannar i området.

Text: 

Som ÖP tidigare berättat har Östersunds kommun velat ändra detaljplanen för Tegelplan i Östersund. Detta för att kunna utveckla området och bygga uppåt 100 bostäder på platsen.

Den lokala Ica-handlaren på Blå center har dessutom ansökt om planbesked för att bygga ett höghus på taket till den befintliga butiken.

Annons

Annons

Men den ändrade detaljplanen som Östersunds kommunfullmäktige beslutade om i april har inte fallit alla på läppen. Grannar i området har i planprocessen skickat in diverse synpunkter på hur en ökad bebyggelse kommer att skada boendemiljön. Dessa synpunkter anser man att Östersunds kommunfullmäktige inte tagit hänsyn till när man tog sitt beslut om att ändra detaljplanen.

Därför överklagas nu beslutet om ändrad detaljplan till Mark- och miljödomstolen.

– I och med Fagerskrapan har vi visat att höga hus accepteras i Östersund. Varför inte en ny Fagerskrapa här, en Blå Center-skrapa, säger ICA-handlaren Carl-Johan Winblad.

Bild: Urban Råberg

Läs mer i ämnet:

Förslag: 100 nya bostäder på Tegelplan – nu får medborgarna tycka till

Han planerar för ny Fagerskrapa – vill bygga lägenheter på Ica Blå Centers tak

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan