Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Miljööverdomstolen: Fritt fram för vindkraft i Föllinge

I juni 2017 stod det klart att mark- och miljööverdomstolen skulle pröva frågan om vindkraftprojektet Tornäs i Föllinge, som ligger i närheten av riksintressen för rennäringen. Nu slår domstolen fast att det är fritt fram att anlägga vindkraftsparken. Det rapporterar Sameradion & SVT Sápmi.

Text: 

Bild: TT

Annons

För två år sedan gav miljöprövningsdelegationen i Västernorrlands län företaget TG 1 Kraft AB tillstånd att uppföra tio vindkraftverk i Tornäs i Föllinge, Krokoms kommun, med riksintressen för rennäringen som närmast några hundra meter från den planerade etableringen, skrev Sameradion & SVT Sápmi i juni 2017.

Det fick Jovnevaerie sameby att överklaga tillståndet.

Annons

Mark- och miljödomstolen i Östersund avslog senare samebyns överklagande – och Mark- och miljööverdomstolen gör nu samma bedömning och ger därmed TG 1 Kraft AB tillstånd att uppföra tio vindkraftverk i Tornäs i Föllinge, skriver Sameradion & SVT Sápmi.

Annons

Läs också: Ny förening vill minska klyftor mellan stad och land – Kurt Folkesson bakom bildandet: ”Jag har fått nog. Det är dags att skärpa tonen.”

Annons

Annons

Till toppen av sidan