Annons

Annons

Annons

Fotbolls-VM 2018

Janne Anderssons belöning efter avancemanget – fick egen sång: "Jag är enormt glad"

Landslagsspelarna möttes av stående ovationer efter att de tagit sig till kvartsfinal.

Detsamma gällde förbundskapten Janne Andersson – men han belönades med en egen sång av de svenska fansen.

Text

Foto: Bildbyrån.

Annons

När domaren slutligen blåste av rysaren mellan Sverige och Schweiz utbröt ett stort, blågult, jubel. Sverige hade besegrat schweizarna och därmed tagit sig till kvartsfinal i VM. De svenska fansen firade stort på läktaren i Sankt Petersburg och hyllade det svenska landslaget.

Missa inte: TV: Därför gick Sverige vidare till kvartsfinal: "Redan oförglömligt"

Annons

Annons

Förbundskapten Janne Andersson blev också hyllad – men med en speciell sång:

"Å Janne-Janne, Janne-Janne-Janne-Janne Andersson”, sjöng det svenska supportrarna flera gånger under matchen och även efteråt.

- Klart att det är en surrealistisk känsla att stå i Sankt Petersburg på en fotbollsplan och det är ett antal människor som ropar ens namn. Det känns ju väldigt konstigt. Jag hörde det under matchen och då är man så fokuserad så då är man inne i matchen. Sedan att de står kvar efter matchen och gör det då vill man gå ut och tacka, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen: Är du symbolen för laget?

- Det är ju ett lag och om jag då just i dag får vara någon form av symbol för det så kan jag leva med det, men det är verkligen laget det handlar om. Det handlar inte om mig eller någon annan individ utan fotboll är ett lagspel och det här lager personifierar den attityden vi har gemensamt, att vi jobbar för varandra på och utanför planen och jag är enormt glad för att det ger resultat på det sättet som det har gjort, säger han.

- Men för mig personligen så är jag jätteglad för att människor är snälla och sjunger mitt namn och vill väl. Det är kul. Det är jätteroligt. Men vi pratar om fotboll och fotboll är ett lagspel, det får man aldrig glömma

Annons

► (+) Leif Forsberg om Emil och Sveriges bragd: "Kan aldrig gnälla på någon om man går till kvartsfinal"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan