Annons

Annons

Annons

Skogsbränderna i Jämtland och Härjedalen sommaren 2018

Snabba ryck för drabbade skogsägare i Pålgård – nu ansvarar de själva för brandbevakningen

Det blev snabba ryck på onsdagskvällen för en nybildad gruppering skogsägare i Pålgård med det gemensamt att deras skog brunnit i större eller mindre omfattning. Räddningstjänsten hade kallat skogsägarna till ett möte i Ragundas kommunhus. De ställdes då inför faktumet och utmaningen att ta över ansvar och bevakning av brandområdet omedelbart.

Efter förra veckans dramatik och insatser i Pålgård anses nu brandens begränsningslinje vara säkrad och därför lämnades ansvaret över till markägarna vid ett möte i Hammarstrand på onsdagskvällen.

Bild: Armas Jäppinen

Annons

Jörgen Eriksson från räddningstjänsten berättade att läget varit stabilt sedan de i helgen höll ett första möte med markägarna, och att man nu bedömde att de själva har förutsättningar att hantera och ansvara för efterbevakningen. Jörgen Eriksson frågade markägarna om de hade pratat ihop sig om hur man hade tänkt organisera sig. Så var inte fallet. Han föreslog då att markägarna stannade kvar i möteslokalen på kommunhuset. efter att han genomfört överlämningen formellt med var och en av markägarna. Många markägare var förvånade över att beslutet kom så plötsligt men Jörgen Eriksson hävdade att räddningstjänsten förvarnat:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan