Annons

Annons

Annons

Krisen i Östersundshem

Han blir Daniel Kindbergs ersättare på Östersundshem

Efter ett möte på onsdagen står det klart vem som blir ny vd för Östersundshem efter Daniel Kindberg. Johannes Merbom kommer i höst att tillträda på tjänsten.

Text

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Under onsdagen fattade styrelsen för Östersundshem beslut om att anställa Johannes Merbom som ny vd för Östersundshem AB, skriver dem i ett pressmeddelande.

I april sa Daniel Kindberg upp sig som vd för Östersundshem med omedelbar verkan efter att han suttit anhållen misstänkt för ekonomisk brottslighet.

Annons

Annons

Christer Sundin har varit tillfördnad vd sedan Daniel Kindberg lämnade sin tjänst.

Johannes Merbom kommer närmast från en anställning som operativ chef/teknisk direktör i Ryssland, för det tyska förvaltningsbolaget ECE. Tidigare anställningar inkluderar bland annat den som avdelningschef inom Project Department, hos IKEA Real Estate Russia.

För Plus-kunder: Östersundshems nya vd om att ta över ett bolag i kris: "Det här ska rensas ut och allt ska upp på bordet"

Johannes Merbom har en dokumenterad erfarenhet av ledning av verksamhet och personal och har även sysslat med upphandling, planering och implementering av byggnationer. Andra arbetsuppgifter har kretsat kring kostnadsoptimering och affärsutveckling, där Johannes har en väldokumenterad erfarenhet av att utveckla verksamheter tillsammans med hyresgäster.

- Vi ser positivt på den erfarenhet och höga kompetensnivå Johannes besitter och styrelsens val av vd kommer att bidra med en fortsatt positiv utveckling av verksamheten hos Östersundshem, säger Unto Järvirova, styrelseordförande hos Östersundshem, i pressmeddelandet.

Johannes Merbom kommer att tillträda på sin nya tjänst i augusti.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan