Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

INSÄNDARE: Vet LO-medlemmarna vad en röst på SD innebär?

Annons

Du LO-medlem som är så trött på sossarna att du tänker rösta på SD, har du tänkt på vad du får i stället?

Du får en sämre trygghet på ditt arbete och försvagningar i arbetsmiljöarbetet. År 2017 dog 54 personer i jobbet (som jämförelse var det 42 som dog i skjutningar); 54 personer kom inte hem efter arbetsdagens slut.

Tycker du att fler ska dö genom att spara pengar på arbetsmiljöarbete för att finansiera skattesänkningar?

Annons

Annons

SD och M vill lagstifta om lägre löner för vissa grupper, men du tillhör väl inte dem och det kommer väl inte att påverka din framtida löneutveckling?

Vidare vill man luckra upp lagen om anställningsskydd (Las), alltså vem som helst, oavsett anställningstid, kan få sluta vid uppsägningar. Korta anställningsformer blir vardagsmat, du får kanske aldrig mer uppleva en tillsvidareanställning.

Se till att ha telefonen nära huvudkudden, en arbetsgivare kanske ringer klockan 6.45 och erbjuder dig ett arbete med start 7.30 och fyra dagar framåt. Så glöm för allt i världen inte att ta med telefonen när du lägger dig!

Tänk efter, är du såå trött på sossarna att det känns som ett bra alternativ att lägga din röst på SD och uppleva ett annat arbetsliv i ett Sverige än det som sossarna vill fortsätta bygga? Den 10 september är det för sent att ångra sig!

Förresten, vet du vem SD:s lokala företrädare är? Hur hanterar lokala SD-företrädare kraftigt sänkta statsbidrag till din hemkommun? Vilka förslag har de? Nedläggningar av enheter? Personalminskningar inom skola, vård och omsorg??

Vad händer i din hemkommun om andra än sossarna leder regeringen efter valet 9 september?

Lennart Skoog, Stugun, LO-medlem sedan 1975

Annons

Annons

Till toppen av sidan