Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Läsarfrågorna rasar in när #kandulova slutspurtar inför valet på söndag – ta sista chansen du med

Vi går mot ett ovisst val på söndag, det visar alla undersökningar.
Har du svårt att bestämma dig?
Ta sista chansen och fråga ut dina lokalpolitiker på kandulova.se!

Text

Bild: Petter Hansson Frank

Annons

"Ett digitalt torgmöte mellan politiker och läsare", "en unik tjänst för direktdemokrati" och "en superlokal valguide".

ÖP:s valtjänst #kandulova har beskrivits på många olika sätt den här valrörelsen.

En sak är dock säker: gensvaret har varit enormt.

Hittills har ÖP:s läsare ställt 274 frågor och politikerna har inkommit med 1260 svar.

– Det är både imponerande och glädjande. Just det här engagemanget runt riktigt lokala frågor var precis det vi ville uppnå med #kandulova. Vi får veta vilka lokala frågor som finns ute i lokalsamhället, samtidigt ger politikerna löften som vi kan granska både före och efter valet, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef i Mittmedia som utvecklat plattformen kandulova.se.

Annons

Annons

– Det fina är att vem som helst kan delta och att både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa. Vi ser det som en viktig del av vårt uppdrag, att bidra till en kunskapsbaserad debatt i valrörelsen.

ÖP:s reporter Johanna Gadd jobbar med #kandulova:

– Det är frågor om skola, vård och trafik som dominerar. Den ekonomiska krisen inom regionsjukvården och villkoren för de anställda engagerar många så det är verkligen bra att det går att ställa frågor direkt till regionpolitikerna den här gången, säger hon.

– En intressant skillnad mot förra valrörelsen är att de riktigt lokala frågorna är mer varierade. Det handlar inte bara om vägar, mer om rättvisa och trygghet kan man säga. Mer ideologiskt faktiskt.

Nu uppmanar Johanna Gadd alla läsare att ta sista chansen att ställa en fråga innan #kandulova stänger inför valdagen 9 september.

– Jag tycker att man ska ta chansen för att man kan få besked från alla partier och jämföra skillnaden. Jag ska göra vad jag kan nu på sluttampen för att alla partier ska svara, säger Johanna Gadd.

Så funkar valtjänsten #kandulova – ta sista chansen att ställa en fråga!

Vill du fråga dina lokala politiker om de tänker bygga förskolan, åtgärda den trasiga gatubelysningen eller något annat som berör just dig där du bor? Då ska du gå in på kandulova.se och ställa en egen fråga! Vem som helst kan delta och både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa – med andra ord en lokal valguide inför valet 9 september.

 ► Klicka här för att komma till #kandulova!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan