Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Centerpartiet har gått om Socialdemokraterna som största parti i Bräcke

När förtidsrösterna räknats visar det sig att Centerpartiet blir största parti i Bräcke kommun. Detta uppger Sveriges radio P4 Jämtland på sin hemsida.

Text

Efter den första preliminära rösträkningen på valnatten fick Socialdemokraterna i Bräcke kommun 36,5 procent av rösterna och Centerpartiet 34,2 procent. Men när förtidsrösterna och utlandssvenskarnas röster räknats visar det sig att Centerpartiet går om Socialdemokraterna och blir största parti. Detta uppger P4 Jämtland.

Ännu har ingen officiell slutsammanräkning av rösterna från Bräcke kommun publicerats av valmyndigheten men enligt P4 Jämtland ska Centerpartiet nu fått 36 procent av rösterna mot Socialdemokraternas 35,1. Detta ska innebära att Centerpartiet får 12 mandat och att Socialdemokraterna tappar tre och slutar på 11 mandat.

Annons

Annons

– Det är helt sanslöst. Det här är jättestort. Vi är många som jobbat stenhårt i många år för att komma dit vi kommit nu. Det är svårt att sätta ord på hur man känner. Vi är enormt tacksamma för förtroendet som väljarna har gett oss, säger Theresa Flatmo (C) till P4 Jämtland.

Men om valresultatet innebär att det nu blir maktskifte i kommunen vill Flatmo inte spekulera i.

– Det är för tidigt att säga men vår ambition är att det ska bli ett nytt ledarskap i Bräcke kommun för vi tror att Bräcke kommun behöver det. Nu ska vi träffa centergruppen i morgon till och börja med.

ÖP har inte lyckats få valresultatet bekräftat. På valmyndighetens hemsida finns ännu inga officiella uppgifter om det slutgiltiga valresultatet i Bräcke kommun. Sluträkningen beräknas vara klar tidigast på fredag.

Läs även: Strid om riksdagsplatserna när hälften av personrösterna räknats

Theresa Flatmo (C).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan