Annons

Annons

Annons

Krisen i Östersundshem

Pilgrimsta Hus Byggs vd vill inte svara på ÖP:s frågor – Mats Gustafsson: ”Jag är inte intresserad”

Östersunds-Posten har under en längre tid sökt Mats Gustafsson, vd för Pilgrimsta Hus Bygg AB för att han ska få svara på hur han ser på allt som framkommit runt bolaget i samband med Östersundshems internutredning.

Han har dock inte svarat på vare sig mejl eller telefonsamtal, så ÖP sökte upp honom på byggkontoret på Remonthagen. Så här svarar han:

Text

Inbäddat innehåll

Pilgrimsta Hus Bygg har de senaste åren haft flera stora bygguppdrag via Östersundshem. Men det har framkommit att Östersundshems förra vd Daniel Kindberg och Östersundshems förra vice vd Hans Carlsson haft konsultavtal med bolaget till ett värde tillsammans på drygt 6 miljoner kronor.

Annons

Annons

Läs också [+]: Östersundshem om Pilgrimsta Hus Bygg: ”Framöver så kommer de vara väldigt hårt granskade”

ÖP har sökt Mats Gustafsson, vd Pilgrimsta Hus Bygg AB, via telefon, telefonmeddelanden, sms och mejl. Vi har erbjudit honom att genomföra en intervju i form av ett möte, eller via telefon eller skriftliga frågor.

ÖP vill bland annat att han ska svara på om hans företag betalt ut konsultarvode till Daniel Kindbergs företag och till Hans Carlssons företag. ÖP vill också ge Mats Gustafsson chansen att bemöta Östersundshems påståenden om att Pilgrimsta Hus Bygg kan ha tagit ut överpriser för att täcka upp för konsultkostnaderna.

Under fredagen sökte ÖP upp Mats Gustafsson på byggkontoret på Remonthagen. Där håller Pilgrimsta Hus Bygg på att slutföra kedjehus, ett bygge som upphandlats av Östersundshem. Mats Gustafsson var på plats men han avböjde erbjudandet om en intervju.

Läs också: Hans Lindeberg: Från byggföretaget får vi inga svar - det är bara att beklaga

Annons

Mats Gustafsson, vd Pilgrimsta Hus Bygg AB, vill inte stanna och svara på ÖP:s frågor.

Bild: Johan Lindeberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan