Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Priset för bussbiljetter för dig med sjukersättning sänks – blir samma kostnad som för pensionärer

Priset för ett busskort eller bussbiljett för personer med sjukersättning kommer att sänkas. Det nya priset blir samma som för pensionärer.

Text: 

Priset för ett busskort för personer med sjukersättning sänks.

Annons

Detta efter ett beslut av regionala utvecklingsnämnden i Region Jämtland Härjedalen under tisdagen. Ändringen berör i nuläget cirka 4 500 personer och gäller de som har full sjukersättning, som tidigare kallades sjukpension.

– Vi har beslutat om en ändring av pris på busskort för personer som har sjukersättning. Det innebär att personer med sjukersättning nu får möjlighet att köpa sitt busskort för samma pris som gäller för pensionärer, säger Robert Uitto (S), ordförande för regionala utvecklingsnämnden, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Läs även: [+] Alliansen och MP diskuterar maktövertagande i Regionen – MP: ”Det ska bli intressant att se vad de är villiga att erbjuda oss”

Personer med sjukersättning ska av ekonomiska skäl under lång tid ha efterfrågat möjligheten att få köpa busskort och biljetter till billigare pris. Kostnaden blir nu 305 kronor i månaden för ett kort som gäller i minst 12 månader.

Läs även: [+] Socialdemokraterna utanför samtal om makten i regionfullmäktige – "För tillfället är vi blockerade av alliansen"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan