Annons

Annons

Annons

Östersund

INSÄNDARE: Pensionärer borde få åka buss gratis på vintern

Annons

Så har då andra snöfallet för säsongen kommit. Det första för några dagar sedan innebar att trottoarerna blev isiga fallfällor att gå på. Det gällde att flytta fötterna försiktigt på de knöggliga, isiga sluttande trottoarerna som finns överallt i Östersund.

Och så snö igen. Härligt, jag gillar vinter. Men jag gillar inte att vi pensionärer, (många med låg pension som ska räcka till alla möjliga och omöjliga utgifter), inte kan få åka buss gratis under några timmar på dagen när bussarna ändå i regel går nästan tomma. 

Annons

Annons

Nej, här får vi, med dålig balans, svag muskelstyrka och långsam reaktionsförmåga allt försöka stå på benen när vi ska någonstans. Nu med den nya snön är det omöjligt att veta var man ska sätta fötterna för att inte ramla och bryta något ben.

Och jag halkar mig försiktigt fram, går förbi en busskur – där står ungdomarna och väntar på bussen. Gratis för dem som har kraft, ork och möjlighet att förflytta sig för att träffa sina vänner, delta i sociala aktiviteter eller utföra ärenden.

Det vore önskvärt om pensionärerna, i alla fall under vinterhalvåret, kunde få några timmars fria bussresor under några timmar på dagen.

Snön faller, och vi med den

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan