Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Historiskt maktskifte i Region Jämtland Härjedalen då Alliansen och Miljöpartiet presenterade nytt styre

För första gången på nästan 80 år ser det ut att bli ett styre utan Socialdemokraterna i Region Jämtland Härjedalen. Alliansen vill ta över tillsammans med Miljöpartiet, vilket de presenterade på en presskonferens på måndagsförmiddagen. Vi sände live med start klockan 11.00 – du kan fortfarande se reprisen här nedan:

Text

Inbäddat innehåll

Det har sedan valet varit ett låst politiskt läge i Region Jämtland Härjedalen. Socialdemokraterna blev största parti, men ska inte ha lyckats få till de samtal om samarbeten över blockgränserna som man har velat. Alliansen har hållit i taktpinnen, och nu ser det ut som att man har kommit överens med Miljöpartiet om ett minoritetsstyre i regionen.

Annons

Annons

Läs även: [+] I dag presenteras nya politiska ledningen för regionen

Alliansen tillsammans med MP innebär en ledning bestående av 27 mandat. 28 krävs för egen majoritet.

Om det nya styret godkänns innebär det historiskt maktskifte. Senast regionen, eller landstinget som tidigare hette, hade en ordförande för fullmäktige som inte var socialdemokrat var för 77 år sedan.

Alliansen plus Miljöpartiet presenterade sitt nya styre i region Jämtland Härjedalen på en presskonferens på måndagsförmiddagen.

Bild: Petter Hansson Frank

Läs även: [+] Kristdemokraterna en av de stora vinnarna i regionvalet – gruppledaren Lars-Erik Olofsson: ”Fantastiskt roligt”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan