Annons

Annons

Annons

Östersund

INSÄNDARE: Varför måste jag gå ifrån mina barn på bussen?

"Jag har flickorna i vagnen, pojken går snällt bredvid och hunden är under armen", skriver Elina Eriksson.

Bild: Privat

Annons

Jag blir tokig. Det kokar inuti mig. Jag är 23 år gammal, jag är mamma till 3 barn. Jag har en pojke som är 3 år och två tvillingflickor på 2 år.

Redan här undrar ni säkert vad det är som gör mig så upprörd och uppriktigt besviken - jo, det är Stadsbussarna, deras chaufförer och de högre uppsatta.

De uppmuntrar i flera olika sammanhang till att åka buss, säger att de vill ge oss alla som åker en trevlig resa från punkt A till B. Jag har vid flera olika tillfällen valt bussen före bilen, häromdagen var ett sådant tillfälle.

Annons

Annons

Jag har flickorna i vagnen, pojken går snällt bredvid och hunden är under armen. Vi stiger på, jag ser till att pojken sätter sig ner på ett säte intill vagnen och bussen kör iväg. Vid nästa stopp kliver chauffören upp från sin plats och går bak till mig: ”Man måste alltid betala för ett tredje barn men idag slipper du.”

Min första reaktion är att jag undrar varför hon inte sa till redan när vi steg på, min andra reaktion är bara nedstämdhet. Ska jag som mamma behöva gå fram för att betala och gå ifrån mina barn för att betala för ett tredje barn? Som att det inte är slitit nog att hålla koll på alla?

Låt oss med syskonvagn och en mindre på sidan få åka ändå! Se i stället till att sätta åldergräns för hur länge man får åka gratis buss i vagn.

Jag, helt ensam med tre barn, ska alltså gå fram för att betala medan ett flertal personer pressar ner sina 5-åringar i vagnar bara för att få åka gratis. Jag har ingenting emot att betala, det jag vänder mig emot är att behöva lämna mina tre små barn själv bak i bussen medan jag går fram.

För övrigt håller sig inte alla busschaufförer till samma regler, vissa är snälla och andra är jättehårda. Vissa är jättetrevliga, andra är jätteotrevliga. En del kör varsamt och tänker på oss levande människor som faktiskt sitter i bussen och andra kör runt oss som vore vi packade sillar utan värde.

All kritik till er. Skärpning. Jobba på samma sätt och se till att vi med syskonvagn och en bredvid får åka med utan att behöva lämna våra barn utan uppsikt.

Elina Eriksson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan