Annons

Annons

Annons

Östersund

INSÄNDARE: Svar från Stadsbussarna: Vi har börjat en översyn – resenär med barnvagn kan komma att få betala

Annons

Svar på: ”Varför måste jag gå ifrån mina barn på bussen?” (9 november)

Hej Elina! Först vill jag beklaga att du ibland har upplevt dig dåligt bemött på våra bussar. Som kund hos oss ska du alltid kunna förvänta dig ett professionellt bemötande.

Så till frågan om barnvagn och medföljande barn: Dina två barn som sitter i barnvagn och du själv åker i dag utan att betala. Har du sällskap av fler än två barn, ska du lösa biljett för det tredje barnet, och så vidare. Detta framgår på vår hemsida.

Annons

Annons

Du undrar varför vi tar betalt för barn utöver de två som du kan ha med dig i barnvagnen. Enklaste svaret är att det är där vi har satt gränsen.

Att enskilda bussförare vid olika tillfällen så att säga ser mellan fingrarna med, i ditt fall, det tredje barnet, kan naturligtvis skapa otydlighet.

Det finns skäl till att föraren tar egna beslut, och det ska de också kunna göra med hänsyn till omständigheter i och utanför bussen. Men gör vi olika när det kommer till betalning så ökar risken för att du nästa gång du åker med en förare som helt korrekt tar betalt, upplever denna som otjänstvillig, precis som du återger i din text.

Vi är högst medvetna om att den nuvarande ordningen, där resenärer med barnvagn åker utan kostnad medan andra grupper som medför hjulförsedda ekipage anmodas betala, kan upplevas som orättvis.

INSÄNDARE: Varför får inte vi med rullator åka gratis på bussen? Orättvist! (13 november)

Resenärer som i dag reser utan barnvagn betalar sin biljett och kan samtidigt ta med två barn under 7 år utan kostnad.

Annons

Vi har därför påbörjat en översyn kring biljetthanteringen av resenär med barnvagn. Det skulle kunna innebära att resenär med barnvagn betalar ordinarie biljettpris och kostnadsfritt tar med två barn under 7 år – barn därutöver får betala barnbiljett.

Men tills vidare råder gällande biljettregler, det vill säga att resenär med barnvagn åker utan avgift under förutsättning att barnet/barnen sitter i vagnen under hela färden.

Jag hoppas att du i och med detta fått svar på dina frågor.

Fredrik Nordin, stf affärschef Nord, Nettbuss Stadsbussarna AB

 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan