Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Fiberföretagets kunder kallas ”förjävlig människa” och ”surgubbe” i listor med personuppgifter: ”De var inte sämre än andra säljbolag”

”Surgubbe”, ”vimsig” och ”fattigpensionär” – det kallar fiberleverantören IP-Only:s tidigare säljbolag de kunder som tackat nej vid säljsamtal i listor med personuppgifter till tusentals svenskar. Listor som ligger öppna att se för tidigare anställda på deras privata Google-konton och som obegränsat kan skickas vidare med ett enkelt knapptryck.

– Men de var inte sämre än andra säljbolag. De levererade in många kundkontrakt, säger Håkan Lundgren, Östersund, ansvarig för IP-Only inom område Norrland från Dalarna till Kalix.

Text: 

Listorna, som delas med tidigare anställda på säljbolaget och som ligger kvar på Google drive, innehåller personuppgifter som namn, adresser, telefonnummer och nedvärderande kommentarer.

Annons

Den 25 maj trädde EU:s nya dataskyddsförordning GDPR i kraft. Ännu har inget bolag fällts, men Datainspektionen har startat sin första granskning enligt GDPR där 80 myndigheter, företag och organisationer granskas.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan