Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Hans Lindeberg: E-tidningen är den perfekta kompromissen

Text

Annons

Allt fler prenumeranter upptäcker fördelarna med Östersunds-Posten som e-tidning .

Trenden i hela tidningsvärlden är att läsandet blir digitalt.

Därför är det roligt att nu kunna presentera en rad förbättringar av e-tidningen.

Att bläddra i en morgontidning till kaffekoppen eller frukostbrickan är kanske en av våra mest inarbetade vanor. En vana som kan bli svår att följa i takt med att vi tvingas förändra utdelningen av papperstidningar.

"ÖP kommer fortsätta att trycka papperstidningar länge, även om form och distributionssätt förändras. Men att Östersunds-Postens - och lokaljournalistikens - framtid är digital i alla delar råder ingen tvekan om."

Annons

Annons

Så skrev jag i en krönika för några månader sedan.

E-tidningen fungerar som en bra hävstång in i den digitala omställningen

På ÖP ser vi hur läsandet stadigt ökar. E-tidningen är något av den perfekta kompromissen. För den som vill ha sina lokala nyheter förpackade i en dagstidning, med en början och ett slut, men som levereras digitalt.

Kort sagt: E-tidningen fungerar som en bra hävstång in i den digitala omställningen som vi alla går igenom, på ena eller andra sättet. När det handlar om swishbetalningar, internetbanker, näthandel eller vad det nu kan vara.

Med de nya funktionerna kan du bland annat välja större text

Nu kommer också en rad förbättring som jag hoppas att ni som läser digitalt ska uppskatta och gärna få fler av er invanda papperstidningsläsare att pröva ÖP:s e-tidning.

Med de nya funktionerna kan du bland annat välja större text, att få nyheterna upplästa och skriva ut eller dela artiklar på sociala medier. Det enda du behöver göra för att läsa nya e-tidningen är att logga in på nytt.

Läs mer: Här är ÖP:s nya e-tidning - logga in och se alla förbättrade funktioner

En fördel som invand morgontidningsläsare är ju att man inte behöver vänta på sin tidning

Annons

Ungefär 30 procent av våra prenumeranter läser just nu dagligen tidningen digitalt. De allra flesta mellan klockan sex och sju på morgonen. En fördel som invand morgontidningsläsare är ju att man inte behöver vänta på sin tidning om den bärs ut med vanliga posten. E-tidningen finns tillgänglig för alla läsare vid tvåtiden varje natt.

Annons

En annan fördel är att ÖP kommer som tidning digitalt årets alla dagar, även när inte papperstidningen trycks. Ett exempel var Alla helgons dag för några veckor sedan som traditionellt är en papperstidningsfri dag. Den lördagen ökade läsandet av e-tidningen med 50 procent.

Med tanke på att vi slipper kostnader för tryck och distribution är dessutom en digital prenumeration betydligt billigare är en pappersprenumeration.

Som sagt: Det är inte så konstigt att många inbitna tidningsläsare upptäcker fördelarna med att gå över till e-tidningen.

Hans Lindeberg: ÖP:s dörr står öppen för dig som har svårt att hänga med – att bidra till digitaliseringen är vårt pedagogiska uppdrag

Hans Lindeberg: Klimathotet har ingen politisk färg

Hans Lindeberg: Att förvänta sig att vi "jobbar gratis" nästa gång det brinner är inte hållbart

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan