Annons

Annons

Annons

Åre

INSÄNDARE: Fler bussturer behövs mellan Åre och Mörsil

Bild: Stefan Nolervik, Skribent och krönikör på ÖP

Annons

Flera bussturer behövs mellan Åre och Mörsil för att människor ska kunna åka vart de vill och mycket oftare än som det är nu. Dessutom ska ungdomar få möjlighet att åka på sin fritid och träffa andra människor för att må bättre.

Åre kommun är stor och det är långt mellan där folk bor och där det finns intressanta fritidsaktiviteter. Om de skulle finnas flera aktiviteter skulle det inte bli så mycket bråk. Ungdomarna skulle bli gladare och friskare.

Annons

Annons

Även vuxna skulle ha möjlighet att åka och träffa sina vänner och ta del av de nöjen som Åre erbjuder. Jag tycker att det ska vara fler bussturer mellan byarna för att minska brottslighet. Människor som har större möjlighet att träffa andra kan bli mer empatiska.

Om man dessutom har roligare på sin fritid blir man också naturligt trött och tänker eller orkar inte begå brott. Fler nöjen och sportaktiviteter kan man göra oftare om det går flera bussar. Dessutom om folk träffar andra människor kan man få fler vänner och man vill kanske bo kvar i kommunen.

Många kanske inte håller med mig för att de tycker att det kommer att kosta mer pengar. Då behöver man betala mer skatt och det är många som inte vill det. Man jag tror inte att skatten behöver höjas eftersom om folk mår bättre då minskar kostnaderna för sjukvården.

Kriminaliteten kommer också att minska då kan polisen spara pengar. Vi kan alltså använda pengarna som vi sparar på polisen och sjukvården till flera bussturer. Det kan också leda till att fler människor vill flytta till Åre kommun. Då betalar fler invånare skatt och ekonomin i kommun blir bättre och bättre.

Abeil Angesom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan