Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

INSÄNDARE: Varför vill inte Länstrafiken se över alternativ och möjligheter?

Bild: Stefan Nolervik, Skribent och krönikör på ÖP

Annons

Jag reagerade på insändaren om bussar med efterföljande svar från Länstrafiken.

Det var en intressant insändare med konstruktiv kritik, som bland annat hade synpunkter på att bussen inte längre passar med sena tåget från Stockholm.

INSÄNDARE: Inte mycket positivt med att åka buss mellan Strömsund och Östersund (29 november)

Annons

Annons

Jag har förståelse för Länstrafikens svar, men i svaret saknar jag också viljan att tillmötesgå funderingar och tankar. Det mesta är enligt Länstrafiken inte möjligt att lösa, men varför inte öppna för att se över alternativ och möjligheter?

Det borde inte vara hållbart att ha en busstrafik som bygger på gigantiska, nästan tomma bussar som går någon enstaka gång per dag, en turtäthet som minskar ännu mer, helger där all trafik har tagits bort (på relativt ”stora” sträckor) och höjda priserna. Det krävs snarare entusiasm, nya tekniker, mod, resurser, satsningar och säkerligen att kunna trolla en del. 

Se gärna Dagens Nyheters temabilaga 23 oktober och artikeln om kollektivtrafik, där en entusiastisk vd försöker öka resandet och arbetar hårt med att stärka kollektivtrafikens dragningskraft (och har därmed ökat det kollektiva resandet med 50 procent på sju år). 

Vore fantastiskt om bussens varumärke kunde stärkas även här i Jämtland och att svaren på konstruktiva idéer från resenärerna inte blir lika kantiga som bussen själv. 

Erik Sätre, kursledare, Mattmar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan