Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Föllinge

Insändare
INSÄNDARE: Skolmaten måste bli bättre

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Vi vill att skolmaten i Sverige ska bli bättre. Skolmaten i dag är inte speciellt bra, kort efter att man har ätit blir man hungrig, trött och man orkar inte så mycket. Det ger självklart en negativ effekt på skolarbetet.

Därför tycker vi att kommunerna bör lägga mer pengar på det. För att kommunerna ska kunna ha råd med att lägga mer pengar på skolmaten kanske de måste gör någon indragning på något annat.

Annons

Annons

Eftersom det är så viktigt att barn och ungdomar får i sig mat och energi tycker vi att det är värt att dra in på något annat. Vi kan tycka att det inte behöver vara fisk och svamp i maten så ofta eftersom barn och ungdomar oftast inte tycker om det (nu är det fisk minst en gång i veckan).

Vi som skrivit denna text går i årskurs 9, och eftersom vi nästan alltid äter sist av alla kan det ofta vara slut på vissa saker.

Ofta är maten inte lika god som när de i årskurs 1 äter eftersom maten har stått framme så länge. Eftersom maten inte är lika god då äter vi mindre på grund av det, vilket ger ännu en negativ effekt.

Melvin, Albin, Edvin, Cederbergsskolan, Föllinge

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy