Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
INSÄNDARE: Min 85-åriga mamma ramlade men fick ingen ursäkt av Stadsbussarna

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den 2 januari klockan 13.15 åker min mamma med 8:ans buss från centrum till Fagervallsgränd. Det är flera som ska stiga av vid den aktuella hållplatsen och det plingas i tid, men föraren missar att stanna.

Eftersom det är halt och mamma har en väska med sig vill hon inte gå längre än nödvändigt. Hon ropar direkt till chauffören som då tvärstannar.

Annons

Dörrarna öppnas och några yngre personer hoppar ut. Mamma är också på väg av men när hon nästan är framme vid utgången slås dörrarna igen och bussen drar iväg med hastigt ryck. Mamma ramlar.

Annons

Bussen stannar. Chauffören ropar från sin förarplats och frågar hur det gick. Säkert i all välmening, men om man som mamma ska fylla 85 år är ett handlöst fall att betrakta som själva definitionen på att det inte gått bra.

Mamma är tack och lov i god form och som genom ett mirakel är inget brutet.

Chauffören sitter kvar på sin plats men en medpassagerare hjälper mamma upp och av bussen. Utan så mycket som en ursäkt vandrar min mörbultade mamma hemåt.

Väl hemma ringer hon Stadsbussarna för att berätta vad som hänt. Inte heller nu får hon en ursäkt, däremot information om att 8:an inte längre är en seniorbuss.

Betyder det att äldre människor och andra som varken är jättesnabba eller har extraordinär balansförmåga inte är välkomna på Stadsbussarnas ordinarie turer?

Hur ska jag och min mamma kunna känna oss trygga med att detta inte händer igen?

Janne Strömstedt

Svar från Stadsbussarna: Vi beklagar det inträffade

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan