Annons

Annons

Annons

Strömsund

Läsartext
Grattis: Tony Olofsson, Strömsund, 75 år

75 år fyller den 20 januari, Lars Tony Olofsson, Strömsund.

Detta är en läsartext.

Annons

Lars Tony Olofsson med tilltalsnamnet Tony, föddes i Nälden där han efter skolan hjälpte sin far med cykelreparationer.

Sedan Tony tagit körkort fick han ett vikarierat på Domus sportavdelning i Östersund. Därefter arbetade han hos Berners på reservdelsavdelningen med märkena VW, Porsche, Scania och Willys.

Efter fem år hos Berners fick Tony anställning som lagerkontrollant hos Svenska Volkswagen i Södertälje. Efter en tid flyttade han till utrustningsverkstaden, där man utrustade fordon till militär och polis.

Annons

Annons

Därefter började Tony arbeta som ordermottagare på avdelningen för reservdelar, tills han såg en annons från Toyota som sökte en reservdelsinspektör. Det arbetet blev Tonys under en uppbyggnad av servicenätet i Sverige. När det var klart behövdes han inte längre på företaget och sökte då som orderchef på Svenska Volkswagen, ett arbete han innehade till 1989.

Under tiden hade Tony funnit sin livskamrat och de hade fått en son. Det var då dags att fly storstaden och flytta till Strömsund, för att tillsammans med hustrun driva Statoil bensinstation under åtta år.

Därefter och fortfarande arbetar han hemifrån med försäljning.

En stor del av sin fritid har Tony sjungit i olika körer samt från 14 års ålder spelat bas. Som basist har han spelat med olika konstellationer, bland annat med Erik Frank.

Födelsedagen firar Tony Olofsson i hemmet.

 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan