Annons

Annons

Annons

Ishockey

Insändare
INSÄNDARE: Svar från ÖIK: Vi arbetar på bredden för idrottsmiljöer som ska främja barn och unga

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi kan inte bemöta en anonym insändare genom att offentligt diskutera sådant som rör individer inom klubben. Vi lyder under hög sekretess.

INSÄNDARE: Barn mobbas och kränks när de spelar hockey i ÖIK (29 januari)

Som förening arbetar vi mycket nära Sisu, Östersunds kommun med dess olika sociala instanser, Svenska hockeyförbundet med flera. Speciellt i frågor som berör psykisk ohälsa måste vi ta hjälp av samt samarbeta med kommunens sociala instanser.

Annons

Vi beklagar givetvis djupt om någon känner att man blivit mobbad inom ÖIK!

Annons

Föreningen arbetar kontinuerligt med utveckling. Vi har bland annat infört vårt koncept The game changer, utvecklat våra sportsliga riktlinjer och byggt upp en barn- och ungdomskommitté.

Mycket av detta handlar om att alla ska behandlas lika, att vi som förening ska vara uppmärksam på psykisk ohälsa med mera samt arbeta mot machokulturer. Givetvis kan vårt arbete förbättras ytterligare och det är en ständigt pågående process.

Vi är medvetna om att förändringsprocesser tar tid. Vi har tagit initiativ tillsammans med andra idrottsföreningar i Östersund gällande att skapa trygga miljöer för barn och ungdomar under aktuella ämnen såsom sexuella övergrepp.

Vi har även infört begränsad registerkontroll för alla våra ledare. Vi upplever att vi arbetar på bredden och agerar för idrottsmiljöer som ska främja att barn och ungdomar har roligt, får växa inom sitt hockeyutövande samt bli sedda.

Vill man veta mer om vad vi inom ÖIK står för och hur vi jobbar i vår ungdomsverksamhet, kan man läsa mer på The game changer, och i vårt dokument ”Sportsliga riktlinjer och verksamhetsplan” som finns på vår medlemshemsida under ungdom och dokument.

Annons

Vi har även infört en drogpolicy samt är i startgroparna för att rulla ut en krisplan. Krisplanen ger instruktion om hur föreningen ska arbeta vid till exempel psykisk ohälsa, dödsfall, mobbning, sexuella övergrepp, resor med mera.

Vi upplever att vi arbetar på bredden och agerar för idrottsmiljöer som ska främja att barn och ungdomar har roligt, får växa samt blir sedda.

Självklart lyckas vi inte alltid, det är vi ödmjukt medvetna om – men vi lyckas också!

Maria Wilen, vice ordförande Östersund IK

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan