Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Det är många som känner till hur barn har drabbats i ÖIK

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Detta är skrivet anonymt, då tidigare försök att värna om allas lika värde har fått oönskade effekter inom ÖIK. Tystnadskulturen har varit total.

INSÄNDARE: Svar från ÖIK: Vi arbetar på bredden för idrottsmiljöer som ska främja barn och unga (29 januari)

Annons

Vi är flera föräldrar som gång på gång synliggjort detta med tydliga bevis, så det är absolut inte någon engångsföreteelse utan flera är drabbade. ”Anonymt” är ju en sanning med modifikation, då ni vet exakt vilka detta handlar om.

Annons

Insändaren är riktad mot den generella hållningen i ÖIK:s ungdomssatsning med rena fakta och tydliga bevis – då gäller ingen sekretess, utan det är ytterst offentligt vad ni ställer er bakom och bevisligen har gjort i minst fem år.

Samarbete med Sisu är bra på papperet, men trots deras direkta uppmaning i fjol, om att omedelbart entlediga minst två av ledarna, får de ändå fortsätta som vanligt. Så visas era lojaliteter.

Detsamma gäller era sportsliga riktlinjer. Det blir inga konsekvenser när de inte efterlevs, vilket visar att de är en ren skrivbordsprodukt att visa fram när det passar.

The game changer, som ni höjer till skyarna i ert försvar, är fortfarande endast en logga på de nya matchtröjorna, inget som syns eller märks inom föreningen. Vilket är trist då det initiativet är väldigt bra, om föreningen verkligen vill jobba med den inriktningen och komma ifatt till 2019.

Flera föräldrar som hört av sig, både aktiva och tidigare aktiva, ställer sig bakom insändaren. Även andra medier har hört av sig då detta med psykisk ohälsa, machokulturer, systematisk diskriminering och mobbning inom hockeyn, är något som äntligen kommit fram.

Vill ni bevisa att ni står för det ni säger, så är det mindre snack och mera verkstad som gäller. Våga ta krafttag och verkligen jobba efter The game changer. Men för att detta ska fungera så är det mycket som måste förändras.

Hoppas detta arbete sätts i gång omedelbart så inga fler barn drabbas på grund av sin kärlek till hockey.

Före detta stolt hockeyförälder

Annons

Annons

Till toppen av sidan