Annons

Annons

Annons

Krisen i Östersundshem

Daniel Kindberg: ”Tråkigt att de vilseleder Östersundsborna”

Den förre vd:n i Östersundshem, Daniel Kindberg, anklagas för att ha blåst Östersundshems styrelse. Så här svarar han på den kritik som ledande personer i bolaget riktar mot honom.

Text

"Jag förvånas storligen över nuvarande vd:s retorik, den känns mer som en marionett som dansar efter vissa politikers pipa än baserat på någon som helst fakta", säger Daniel Kindberg.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

På tisdagen levererade tillförordnade vd:n Christer Sundin besked om nyordning i det kommunala fastighetsbolaget Östersundshem. En del av kritiken kring det som anses som röriga, eller otransparenta, affärer och projekt riktas direkt mot Daniel Kindberg som tidigare vd i bolaget.

– Om vi pratar om nyproduktionerna. Problemet vi har haft är att vi inte har fått någon återkoppling på slutkostnader på de olika projekten, sade Christer Sundin tidigare i veckan.

Han liksom vice ordförande i styrelsen, Jocke Ekroth (M), anser att Daniel Kindberg har mörkat siffrorna.

Christer Sundin, som tidigare var styrelsemedlem i Östersundhem, fick tidigare i veckan frågan: Reagerade du aldrig på att kravet på återrapportering om byggprojekten aldrig kom, som du säger?

Annons

– Jag fick ingen. Den blåsning jag anser att jag utsatts för är att när vi fick boksluten för 2015-2016 så hade vi ett väldigt bra koncernbokslut. Det var få som ställde detaljfrågor hur projekten såg ut. Det såg ju bra ut.

Annons

Nu svarar Daniel Kindberg på kritiken via mejl från Marbella i Spanien.

”Att prata om blåsning är mycket märkligt. Styrelsen som är politiskt sammansatt – och där även Christer Sundin suttit på ett oberoende mandat – har fått all relevant och fullödig information i samband med styrelsemötena, månadsrapporter, projektrapporter, kvartalsrapporter och årsrapporter, detta såväl på bolagsnivå som koncernnivå! Jag kan inte svara för om de förstår rapporter men de finns att hämta ut för alla som vill läsa. I denna information har även ingått hur personalsituationen utvecklats över tid. Sedan har både styrelsen och revisorerna godkänt årsredovisningen. Alla projekt är redovisade till styrelsen, beslutade av styrelsen, entreprenörerna antagna av presidiet (Jocke Ekroth och Tord Andnor). Så att hävda att man inte fått information är uppenbart helt felaktigt. Utöver detta har självklart styrelsen rätt att begära ytterligare information, vilket man inte heller gjort.”

Kindberg pekar också på att en av styrelsens huvuduppgifter enligt aktiebolagslagen är att svara för bolagets organisation och förvaltning, bedöma ekonomin och se till att bokföringen kontrolleras.

Läs även: Östersundshems vice ordförande om krisen: "Styrelsen uppfattade att allt var i sin ordning"

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan