Blev det stökigt på stan när krogarna stängde? Har det varit inbrott eller brinner det någonstans? Går bussarna i tid trots halkan och gäller klass 1-varningen fortfarande?
Svaren får du direkt på morgonen när du scrollar igenom nattens nyheter på op.se.
Och sannolikt har Sofia Forell skrivit någon av texterna du läser.
Som redaktör på ÖP:s nattdesk ser hon till att hålla dig uppdaterad även under dygnets mörkaste timmar. Tack vare nattdesken får du alltid senaste lokala nyhetsläget, när du än vaknar och var du än bor.
– Arbetspassen ser lite olika ut beroende på om det är helg eller vardag, men oftast börjar vi klockan 22 på kvällen och jobbar fram till sju på morgonen. Totalt är vi sex personer fördelade på två skift, en deskredaktör och två liveredaktörer på varje, säger Sofia Forell.
Annons
Annons
Hur ser ett vanligt nattpass ut?
– De fasta momenten beror lite på vilken roll man har i teamet. Deskredaktören sammanfattar nattens nyhetshändelser på samtliga sajter och läser alla e-tidningar efter midnatt för att säkerställa att inget saknas i dem. Som liveredaktör ringer man till polisen två gånger varje natt, en gång vid ett-tiden och en gång vid fyra-femtiden.
– Men allt däremellan är händelsestyrt och därför varierar arbetspassen ganska kraftigt till karaktären. I går var det bara två larm på hela natten till exempel, men natten dessförinnan var det 20 stycken. Ingen natt är den andra lik, säger Sofia Forell.
Hur följer ni upp larmen?
– Det gäller ju att ta reda på vad som har hänt och oftast ringer vi SOS först för att kunna kolla av flera larm samtidigt och för att inte störa räddningstjänstens personal i onödan. Deras inre befäl har oftast tid att prata med oss, men styrkeledare som jobbar på plats måste avsluta arbetet först och då tar det givetvis längre tid att få information.
– Detsamma gäller egentligen i vår kontakt med polisen under natten. Det beror lite på var det skett något och vilka befäl som är i tjänst. Med vissa regioner har vi väldigt bra kontakt och ibland får vi inte ut någon information alls. Polisen styrs ju via regionledningscentraler numera och har stora områden att bevaka. Utan att göra några jämförelser i övrigt kan man säga att vi delar vissa utmaningar, säger Sofia Forell.
Annons
Med tanke på det, kör det aldrig ihop sig?
– Det händer. Förra sommarens skogsbränder var kaosartade på det viset att det verkligen brann överallt och blossade upp på nya ställen hela tiden. Varken räddningstjänsten eller vi kunde hålla koll på exakt var det brann någonstans. Jag minns speciellt en lördag i somras när vi kom till jobbet vid 21-tiden och fick 70 pågående larm överlämnade.
Annons
I vilken ände börjar man då?
– Mycket handlar om att härleda larmen till artiklar. Har vi skrivit om det här tidigare och i så fall vad? Det blir en del att reda ut, men oftast får vi rätsida på det.
När är du själv nöjd med ett arbetspass?
– När det varit ett jämnt flöde av nyheter och jag har hunnit kolla allt klart med både räddningstjänst, sjukvård och polis innan jag går hem. Jag vill också ha fått ihop vettiga artiklar så att läsarna får bra information och inte bara lösryckta notiser. Då har det varit en bra natt, säger Sofia Forell.
Kan du känna att du gör ett viktigt jobb?
– Ja, det tycker jag. Vi vet att nattens nyheter är väl lästa och uppskattade. Om inte annat sparar vi tid för läsarna, innan nattdesken fanns kunde det dröja fram till åtta-nio på morgonen innan våra prenumeranter fick veta vad som hänt under natten.

"Ingen natt är den andra lik. I går var det bara två larm på hela natten till exempel, men natten dessförinnan var det 20 stycken", säger Sofia Forell som är redaktör på vår nattdesk.
Senaste nytt när du än vaknar – så jobbar nattdesken:
Vår nattdesk ser till att du alltid vaknar med senaste nytt, 365 dagar om året. Nattdesken, som servar samtliga titlar i Mittmedia, är bemannad av sex redaktörer fördelade på två skift. Här jobbar Sofia Forell, Jan-Arne Bäckström, Camilla Bengtsson, Stefan Forsberg, Julia Andersson och Fredrik Lindahl.