Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Ta rygg på oss under VM – så följer du skidskyttefesten bäst: ”Årets största satsning”

Känslor på helspänn och ett VM som kan bli Sveriges bästa någonsin.
Ta rygg på ÖP så missar du inget av skidskyttefesten.
– Det blir årets största satsning från vår sida, säger Andreas Olsen som är nyhetschef för sportredaktionen i Östersund.

Text

Med både OS-guld och bragdguld på meritlistan är Hanna Öberg ett av de allra största hemmahoppen när skidskytte-VM startar i Östersund. Sporten följer varje steg som hon och de andra stjärnorna tar under VM-veckorna. Foto: Lars Pehrson/TT

Annons

Är Hanna Öberg i form? Vilka uppträder på invigningen? Vad blir det för väder och när kan man börja köra bil genom stan igen?

Svaren hittar du på op.se där du följer skidskytte-VM ur alla perspektiv. Spänningen, storpubliken, sidospåren och slaget om medaljerna.

– Jag tror att alla som var med 2008 minns folkfesten, alltifrån invigningen i Badhusparken till publikhavet på stadion under tävlingarna. Det var som att hela Östersund gick in i en VM-bubbla som pågick i flera veckor. Men känslan är att det finns ännu mer att hämta rent sportsligt den här gången, säger Andreas Olsen.

– Dels har vi individuella fixstjärnor som Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson, dels har vi starka stafettlag. Lördag 16 mars har ju alla förutsättningar att bli en fantastisk svenskdag med stafetter på både dam- och herrsidan, men det känns spontant som att vi har chans på medalj nästan alla tävlingsdagar.

Annons

Annons

– Klart är i alla fall att intresset är enormt efter OS-framgångarna. Våra åkare har redan visat att det inte var någon tillfällighet och det finns all anledning att tro på succé nu när de får visa upp sig på hemmaplan.

ÖP:s skidredaktör Sanna Svanebo har följt skidskyttelandslagets förbundskapten Wolfgang Pichler inför VM och ger dig allt under mästerskapen.

Vad kan läsarna förvänta sig av ÖP:s bevakning?

– Vi kommer direkt från ett alpint VM och tar såklart med oss en hel del lärdomar därifrån, men skidskytte-VM är dubbelt så stort utifrån flera aspekter. Det är ingen tvekan om att det blir årets största satsning från vår sida, säger Andreas Olsen.

– Som många säkert sett har vi jobbat mycket med tv-konceptet "Min historia" inför mästerskapen där vi försökt ge en djupare bild av de svenska åkarnas karriärer. Här har det växt fram många starka berättelser och förhoppningen är att komma nära känslorna även under VM där anspänningen är hög både hos åkare och deras anhöriga. Även om det handlar om stora stjärnor så upplever jag skidskyttefamiljen som tillgänglig och det underlättar såklart för oss i jobbet.

– Men ambitionen är såklart att ge en heltäckande bild av VM-festen. Vi hoppas kunna förmedla så mycket känslor som möjligt i både texter och tv-sändningar under tävlingsveckorna.

Annons

Lördag 16 mars är också alla som vill välkomna att träffa ÖP i tältet på Stortorget mellan 12.00 och 18.00. Här snackar sportredaktionen upp stafetterna som avgörs under dagen, samtidigt som du har möjlighet att träffa ÖP:s medarbetare för att diskutera journalistik i största allmänhet.

Självklart hjälper vi dig även att logga in om du vill lära dig att läsa tidningen digitalt. Väl på plats kan du också tävla med oss och vinna fina priser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan