Annons

Annons

Annons

Fotboll

Start för nördigaste ÖFK-satsningen någonsin – experten om doldisen som kan göra skillnad: "Har ett speciellt lugn med bollen"

Nördigare än någonsin och minst en story om dagen.
Det är löftet när ÖP lanserar nya konceptet #InsideÖFK.
– Jag tror att våra läsare förväntar sig initierade kunskaper om laget och det ska vi ge dem, säger Fredrik Sjölund som är huvudredaktör för satsningen.

Text

"Med den här satsningen får vi tillfälle att gå på djupet och förklara varför det ser ut som det gör på planen", säger ÖP:s Fredrik Sjölund som är huvudredaktör för nya konceptet #InsideÖFK.

Bild: Johan Axelsson

Annons

Hur ska Curtis Edwards få plats i startelvan? Vart går Hosam Aiesh i sommar, har vi någon back-up till Marco Weymans och varför har ÖFK så förtvivlat svårt att vinna i Kalmar?

Det saknas inte frågor när ÖFK går in på sitt fjärde allsvenska år.

Fredrik Sjölund söker svaren på dem alla i nya satsningen #InsideÖFK där han och kollegan Niclas Åkerström utlovar minst en ÖFK-artikel om dagen under säsongen.

– På ett sätt är det inte helt nytt, vi har ju levererat ÖFK-nyheter i strid ström tidigare också. Men med den här satsningen får vi tillfälle att gå på djupet och förklara varför det ser ut som det gör på planen. Jag tror att våra läsare förväntar sig det också. Kunskapsnivån på diskussionen runt allsvenskan är väldigt hög i dag och vi som följer ÖFK närmast av alla medieaktörer har såklart kunskaper som vi vill förmedla, säger Fredrik Sjölund.

Annons

Annons

– Tanken är att presentera en del nya berättarformat också, alltifrån listor och analyser till dueller mellan dem som anser sig vara experter på laget. Det är inte alltid vi tycker lika och det är roligt med dynamik.

Vad ställer satsningen för krav på dig?

– Den kräver mycket kunskap och den tycker jag att vi har efter att ha följt laget så nära och så länge. Vi vet hur ÖFK vill spela och vi ser när det händer saker som påverkar laget i en viss riktning. Utmaningen är att förklara det på ett så pedagogiskt och intressant sätt som möjligt. Det är klart att det blir breda penseldrag ibland, men jag fördjupar mig gärna i både formationer, taktiska detaljer och spelsystem.

"Rent sportsligt ser jag ett lag som inte har satt sig riktigt än. Det finns tillräckligt med kvalitet i truppen för att hävda sig över tid, men risken finns att det blir en slitsam vår, precis som i fjol", säger Fredrik Sjölund.

Bild: Stefan Nolervik, Skribent och krönikör på ÖP

Vad kommer vi prata mest om i år, tror du?

– Fram till sommaren blir det oundvikligen mycket fokus på rättegången mot Daniel Kindberg och dess konsekvenser. Vårt uppdrag är att bevaka det som sker på planen i första hand, men i det ingår såklart också att följa hur spelarna reagerar på allt som sker runtomkring, säger Fredrik Sjölund.

– Rent sportsligt ser jag ett lag som inte har satt sig riktigt än. Det finns tillräckligt med kvalitet i truppen för att hävda sig över tid, men risken finns att det blir en slitsam vår, precis som i fjol.

Annons

– Skadorna på tilltänkta startspelare som Kroon, Aiesh och Weymans kan också bli snackisar. Muskulära skador på tongivande spelare är aldrig bra och gör det inte lättare att spela in en elva. ÖFK har haft betydligt fler skador av den här typen sedan Ian Burchnall kom till klubben och det har antagligen med sättet att träna och spela på.

Annons

Eirik Haugan har imponerat i skuggan av ÖFK:s stjärnförvärv. Blir han en av säsongens snackisar? Det tror Fredrik Sjölund.

Bild: Andreas Olsen

Om vi ser till enskilda spelare?

– Eirik Haugan kanske. Det känns som en väldigt bra spelare i skymundan av de stora namnen. Han har ett speciellt lugn ed bollen i en backlinje som behöver just den typen av egenskaper. Tesfaldet Tekie har också en nyckelroll. När han har varit bra har ÖFK oftast vunnit och frågan är förstås hur länge han blir kvar.

– Sedan går det såklart inte att bortse från Ravel Morrison som visat att han kommer att göra avtryck. Han kommer att briljera i perioder, men frågan är hur ofta.

Med någon vecka var till premiären, hur skulle du vilja beskriva intresset runt ÖFK?

– Fortfarande hett. Det är överlägset största laget i stan och min upplevelse är att många ÖFK-supportrar också har insett betydelsen i att stötta laget även det går tungt. Det är många som kommer fram och vill surra fotboll med oss reportrar och det är väldigt roligt, säger Fredrik Sjölund.

Det här är #InsideÖFK – häng med redan från början:

• Minst en story om dagen om ÖFK, varje dag hela säsongen.

• Mer fördjupad och initierad journalistik än någonsin tidigare.

• Listor och rankingar med ÖFK i fokus.

• Dueller mellan våra lokala tyckare – om heta ÖFK-ämnen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan