Annons

Annons

Annons

Östersund

Digital vecka ska lösa tekniska svårigheter: "Vi får ofta hjälpa till med bankärenden"

Nu har All digital week inletts. En europeisk temavecka som har till syfte att informera och sätta fokus på digitala tjänster.
På Östersunds bibliotek kommer veckan att vara sprängfylld med aktiviteter för att öka vår digitala kompetens och kunna ta del av ett allt större digitalt utbud.

Text

Huvudteman för kampanjveckan i år är att främja mediekunnighet och digital läs- och skrivkunnighet, skapa trygghet och tillit till teknik genom att utveckla kunskap om säkerhet och utveckla kompetens för nya digitala jobb.

I Östersund fylls biblioteket under veckan med föreläsningar, kurser och montrar med allt från digital säkerhet till digitala naturupplevelser.

Annons

– I år har vi ett ovanligt matnyttigt program och har lyckats hitta fler samarrangörer, säger Catharina Anderson, programsamordnare på Östersunds bibliotek.

Annons

Catharina Anderson, programsamordnare på Östersunds bibliotek, är nöjd med utbudet under veckan då man arrangerar All digital week.

Bild: Håkan Luthman

Flera banker kommer att ha rådgivare på plats i biblioteket och även ha föreläsningar och informationsträffar om de digitala tjänsterna.

– Som bibliotekspersonal får vi ofta svara på bankfrågor eftersom folk är osäkra när det kommer till det, därför känns det extra bra att de är här och informerar.

Det kommer även att diskuteras gaming och om det är en syssla för föräldrar att ta på ett större allvar.

– Man kan se på spelande ur ett större perspektiv och det kan vara lika meningsfullt som andra sysselsättningar med motorik, social samvaro och så vidare, säger Catharina Anderson.

Länsstyrelsen kommer att visa hur man kommer åt naturupplevelser via en app. Den visar vad det finns för vandringsleder och naturreservat men också bilder från spännande platser runt om i länet.

Naturupplevelser kommer även Sofia Ekenlund från Ammer, med 30 000 följare på Instagram, att prata om, närmare bestämt om jakt, fiske och friluftsliv.

Catharina Anderson, programsamordnare på Östersunds bibliotek.

Bild: Håkan Luthman

Annons

– Vi blandar och ger för att det ska finnas något för alla och jag tycker verkligen att vi har lyckats, säger Catharina Anderson.

Även drop-in, föreläsningar och en minikurs i släktforskning på nätet kommer att hållas under veckan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan