Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tre Kronor möter Norge i Östersund Arena – här är fem stjärnor att hålla koll på

Hockeyettan i all ära, men publiken i Östersund får njuta av hockey på hög nivå under två dagar, torsdag och lördag. Hockeypuls redaktör Andreas Hanson har listat fem stjärnor att hålla koll på under landskamperna.

Text

Malte Strömwall, Jhonas Enroth, Emil Djuse, Anton Lander och Jesper Boqvist är fem Tre Kronor-spelare att hålla utkik efter under landskamperna i Östersund Arena.

Annons

1) Emil Djuse

Hemmasonen hamnar i fokus givetvis. Fostrad i ÖIK, som han lämnade redan 2012, är det givetvis lite extra stort för honom att spela de här matcherna. Men Djuse är inte med bara som affischnamn – med nummer 57 på ryggen kommer han att visa upp sin fina skridskoåkning och spelförståelse. Kommer sannolikt vara en av de svenskar som tar chansen att slå sig in i NHL nästa säsong, så det är bara att passa på att se honom innan han lämnar landet.

Annons

Annons

2) Anton Lander

Nummer 58 på ryggen. En av de bästa svenska spelarna som inte spelar i NHL. Har en enorm spelintelligens, kombinerat med en styrka och förmåga att få med sig pucken i alla möjliga situationer. Har fått lagkaptensrollen i den här truppen och bör hänga med ända till VM-turneringen.

3) Malte Strömwall

Har varit en stor snackis kring silly season eftersom han öst in mål i finska ligan. Men hur många har egentligen sett honom spela? Snabb och målfarlig, särskilt om han får komma med fart i spelvändningar. Spelar i tröja nummer 21.

4) Jesper Boqvist

Spelar med tröja nummer 90, en mycket sevärd och spelskicklig forward av den moderna typen, som kan göra vad som helst i hög fart. Brynäs hoppas få behålla honom även nästa säsong, men frågan är om han inte försvinner till NHL och i så fall New Jersey Devils, som draftade honom 2017.

5) Målvakterna

De får samsas under en rubrik, för troligtvis delar Jhonas Enroth och Samuel Ersson på de två matcherna mot Norge. Enroth, som har NHL-erfarenhet och är kvick och reaktionssnabb, explosiv och sevärd. Och talangen Samuel Ersson, som tar steget till SHL nästa säsong. Fortsätter han utvecklas i samma takt är snart Sverige för litet för honom.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan