Annons

Annons

Annons

OSD i konkurs

Kommunen om konkursdrabbade Storsjöteatern: "Målet är att medborgaren inte ska bli drabbad av det här"

Kort efter att det stod klart att bolaget som sköter driften av Storsjöteatern försatts i konkurs inledde kommunen en dialog med konkursförvaltaren. Detta för att vara behjälplig för att lösa teaterns fortsatta drift.
– Det som prioriteras är de publika evenemang som är till för våra medborgare, säger kultursamordnare Lena Byström.

Text

Kommunens kultursamordnare Lena Byström har haft ett par intensiva dagar efter att det stod klart att bolaget som driver Storsjöteatern gått i konkurs. (Bilden tagen i december 2017 då den 85 miljoner kronor stora renoveringen var klar.)

Bild: Per Hansson

Annons

Det var i måndags som bolaget OSD i Östersund AB som driver Storsjöteatern samt OSD ansökte om konkurs hos Östersunds tingsrätt. Bolaget hade hamnat i obestånd och ägaren Martin Sahlberg såg ingen ljusning då vårens bokningsläge var magert. Förutom att konkursen drabbar 15 anställda riskerar den även att påverka de många nöjes- och kulturevenemang som finns inbokade framöver. Nu förtydligar Östersunds kommun, som äger fastigheten Storsjöteatern och har ett driftsavtal med det konkursdrabbade bolaget fram till februari 2021, att de gör vad som går för lösa situationen på bästa sätt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan