Annons

Annons

Annons

Offerdal

Insändare
INSÄNDARE: Bedrövligt att försöka splittra bygden om Långforsen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Det är med stor sorg jag konstaterar att samma man i Kälom fortsätter sända nya inlägg till ÖP.

DEBATT: Att renovera Långforsens kraftverk är en hållbar och bra lösning (15 april)

Annons

Annons

Han har tidigare även varit ledare och kämpe för Låt Långan Leva. Det är tråkigt att han fortsätter smutsa ner och bidra till dåligt renommé för byn Kälom genom sitt försök att splittra bygden.

Nyligen hade de en namnlista som de försökte övertyga folk att skriva på; ändamålet framgick inte helt tydligt. Listan med bifogad skrivning innehöll många faktafel.

Det verkar som om gruppen bakom skrivelsen har fastnat totalt i forntiden. De har åberopat bygdens förfäder som var med i utbyggnaden av Långforsen, samt järnbruket som forslade malm till spiksmedjan.

Jag tycker det är för bedrövligt att inte dessa skrivelser aldrig tar ett slut.

Nu gäller det att se framåt och tänka på alla de yngre generationer som flyttar in till Kälom. Vi ska inte längre låta den lilla gruppen fortsätta splittra vår by som varit känd för sin goda gemenskap.

Övervägande antalet i bygderna längs nedre Långan är fortfarande för en levande älv och stöder en total upprustning av området till förmån för naturen och dem som önskar njuta av vildmarken.

Det är dags för en uppstädning så området blir attraktivt för dem som kommer. Den konstgjorda dammen ska rivas. Byggnaderna kanske går att rusta upp i fint skick så det blir vackert där.

Eftersom gruppen har så stor kärlek för det som våra äldre generationer byggt upp, finns flera andra projekt att rädda. Här i Kälom har ni två projekt som behöver er kärlek: byns baptistkapell som byggdes kanske i slutet av 1880-talet, och Käloms gamla skola som är från mitten av 1800-talet.

Vi ser med glädje på framtiden och hur dessa projekt rustas upp.

Göte Thorén i Kälom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan