Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
INSÄNDARE: Fullständiga bottennapp om Långforsen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Jag noterar att vissa socialdemokratiska företrädare drar till med fullständiga bottennapp i desperationen att få till ett kraftverk i Långforsen.

Leif Jonsson påstår i en insändare att fisket i Långan blir bättre med en damm och ett kraftverk. Det är så okunnigt att man baxnar.

INSÄNDARE: Renoveringen av Långforsens kraftverk leder till ännu bättre fiske (24 april)

Annons

Annons

Han verkar helt ha missat att forsen faktiskt rinner fri sedan många år tillbaka, eftersom dammen rasat. Sedan dess kan nog alla som fiskar där regelbundet intyga att fisket blivit mycket bättre, eftersom fisken kan vandra fritt i huvudfåran igen.

Att fisket blir bättre av att bygga upp dammen igen och driftsätta turbiner tar nog alla myndigheter och fiskbiologer starkt avstånd ifrån, oavsett om det byggs ett omlöp. Jag uppmuntrar ÖP och LT att intervjua exempelvis länsstyrelsens experter kring detta.

Jag misstänker nästan att Leif Jonsson inte varit på plats själv i Långforsen, eftersom han inte verkar förstå hur det faktiskt ser ut där i dag. Retoriken att miljö och fiske blir bättre med kraftverk och dammar hoppas jag att ingen köper längre.

Mångårig fiskare vid Långan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan