Annons

Annons

Annons

Odenskog

Insändare
INSÄNDARE: Numera drar man sig för att åka ned på stan

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Tidigare har Östersund varit en på alla sätt trevlig plats att åka in till och uträtta ärenden och handla. Gå runt längs Prästgatan och Storgatan och bara mysa och ta en fika någonstans.

Men nu är det många tomma butiker – allt verkar flyttas till Lillänge. Det är väl så i många städer. Men Lillänge är inte byggt för så mycket handel och merparten kommer med bil.

Annons

Den nya snabbmatsrestaurang som byggs vid Stora Coop tar bort väldigt många parkeringsplatser. Det blir mer trafik runt för att leta ledig parkeringsruta.

Annons

Samma nere i centrum; svårt hitta ledig parkering. Verkar som de som jobbar i centrum står utanför sina arbetsplatser. Vi som är tillfälliga kunder, speciellt om man har svårt gå längre sträcka, blir lidande.

En fråga till kommunen: Har ni kvar någon parkeringsvakt som går runt och kollar i centrum? Var mycket länge sedan någon var synlig.

Man drar sig nu för att åka in till centrum. Det kan bli ett snabbt besök i Lillänge för det viktigaste och sedan skyndar man sig därifrån. Möjligheten att kunna flanera runt i centrum är i stort sett förstörd.

Tänk ett varv till, politiker, innan ni bygger sönder stan helt, då vill ingen komma dit och shoppa. Räcker det inte med att Stortorget blev helt förstört? Öde och kalt! De flesta städer satsar på mer grönska, inte mindre.

Hoppas ni tar er en funderare det är ju kunder som handeln ska leva av. Och kunder kommer med bil – ta det i beaktande.

Besviken besökare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan