Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
INSÄNDARE: V: Återställ Långforsen!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Denny Calvo

Annons

Vänsterpartiet i Östersund, Krokom och Åre samt Vänsterpartiets regiongrupp har en samsyn när det gäller Långforsen. Vi står fast vid att kraftstationen i Långforsen, som producerade mindre el än ett ordinärt vindkraftverk på årsbasis, bör avvecklas och dammen rivas.

Kraftverksdammen i Långforsen ger inte, varken före eller efter ombyggnad, reglerbar vattenkraft. Däremot undergräver dammen såväl naturvärden som turismmöjligheter.

Annons

Annons

I Norrland är majoriteten av de större vattendragen utbyggda. Krokom är inget undantag. I forsarna finns stora naturvärden, som skulle tillföras Långans vattensystem och Krokoms kommun om vattnet fick strömma fritt förbi Långforsen.

Vi ser en fara i att som nu överlåta besluten om Långforsen till vd och styrelse för Jämtkraft. Även i den bästa av världar kan en vd och styrelse med goda intentioner om Långforsen bytas ut och situationen förändras.

Därför anser vi i Vänsterpartiet att Jämtkrafts ägarkommuner borde ge ett tydligt uppdrag genom ägardirektiv till bolaget att återställa Långforsen.

Marie Svensson (V) gruppledare Krokoms kommun

Sverre Launy (V) gruppledare Åre kommun

Lotta Blomberg (V) gruppledare Östersunds kommun

Elin Hoffner (V) gruppledare Region Jämtland Härjedalen

Bo Danielsson (V) ersättare regionala utvecklingsnämnden

Mona-Lisa Norrman, vänsterpartist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan