Annons

Annons

Annons

Östersund

Östersunds sjukhus inspirerade Daniel Edfeldt till nya fantasyboken

Parallella världar och vilsna själar. På fredag 17/5 kommer Daniel Edfeldts nya ungdomsbok "Trädet vid världens slut". Med den stannar han kvar i fantasygenren, men för en äldre målgrupp.

"Det var Östersunds sjukhus som kickade igång tankarna på en olycka och att huvudpersonen William på något sätt måste rädda sig själv", säger Daniel Edfeldt.

Annons

Daniel Edfeldt är en av länets mest framgångsrika författare, men gör inte så mycket väsen av sig. Fredagens boksläpp på Designcentrum blir hans första offentliga och då har han ändå gett ut sex böcker på förlaget B. Wahlström sedan 2011 – samtidigt som han arbetat heltid som utbildningsproducent på Skatteverket. Förra året blev han med litterär agent; Great little Britain agency kommer att arbeta med hans barnbokstitlar utomlands. Dessutom blir hans debutbok "Tisdagskossan" musikteater i höst. Det är jämtländska scenkonstföreningen Undantaget som ska sätta upp föreställningen om Vera, som en dag tar med sig sin busiga kossa till förskolan. Uppsättningen kommer att spelas på både förskolor och bibliotek, med urpremiär i slutet av oktober.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan