Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Höj riksdagsspärren till 6 procent

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Liberalerna är nu ännu ett utrotningshotat parti på grund av avsaknad av en politisk ryggrad. Deras enda fokus har ju på senare tid enbart varit att till varje pris utestänga SD från makt, vilket nu ledde till Jan Björklunds politiska ”självmord”.

Även M-ledaren Ulf Kristoffersson smittades av denna paranoia, därav väljarflykten till KD. Vår statsminister Löfven (S) härbärgerar nu tre vilsna partier, som alla är smittade av samma sjukliga fobi, vilket man nu tydligt kan avläsa i väljarsympatierna.

Annons

Annons

Socialdemokratin fortsätter därför sitt sönderfall, och uppvisar nu nya skrämmande opinionssiffror. Anledningen till detta är med största sannolikhet den nuvarande regeringen, som Löfven kokat ihop.

Det är ju hopplöst att kunna föra en trygg och stabil politik som blidkar partiets trogna väljare, då man har blandat in partier med alltför avvikande uppfattningar i de allra viktigaste välfärdsfrågorna.

En viktig slutsats som man nu borde debattera, är ju riksdagsspärren på 4 procent. Borde den nu inte höjas till åtminstone 6 procent, så att man slipper dessa småpartier som endast skapar splittring bland landets väljare, och som i förlängningen åstadkommer kaos både i vår ekonomi och i alla våra övriga välfärdsfrågor?

Gunnar Agerberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan