Annons

Annons

Annons

Annons

Projekt Kaxås

Nu ska barnfamiljer lockas till Kaxåsbygden – miljardären Dan Olofsson har köpt mark till en planerad ekoby

På onsdagskvällen samlades massor av folk till ett informationsmöte om Projekt Kaxås som är ett initiativ för att locka unga familjer till bygden.
– Det är fantastiskt och det känns väldigt uppmuntrande att se engagemanget hos byborna. Vi ska gemensamt göra någonting bra av det här, säger entreprenören Dan Olofsson som har sina rötter i Kaxåsbygden.

Text: 

Under kvällen berättade Dan Olofsson om bakgrunden till Projekt Kaxås som vill locka barnfamiljer till bygden: ”Jag började tänka till och såg att det underliggande problemet är att befolkningen här minskar och har gjort det i många år och är det inget folk här så är det klart att man inte kan ha en skola”.

Bild: Karin Johansson

Annons

Projekt Kaxås är redan i full gång. Den här veckan lanserades en hemsida om satsningen och i sociala medier uppmanas unga familjer att flytta till bygden. I byarna kring Kaxås finns det lokala ambassadörer som kan svara på frågor och stötta den som funderar på att bosätta sig i trakten. Under informationsmötet på bygdegården berättade entreprenören Dan Olofsson hur det gick till när han bestämde sig för att kliva in i projektet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan