Annons

Annons

Annons

Storsjöcupen 2019

Närmare 5 000 måltider lagas varje dag under Storsjöcupen: ”Vi är åtta personer som jobbar i 14 timmar per dag”

4 700 måltider med mat tillagas på Sporthallen i Östersund varje dag under Storsjöcupen. Till onsdagens köttfärssås går det åt ungefär 200 kilo köttfärs som blir ungefär 400 liter färdig sås. Till detta kommer då spagettin och grönsakerna samt måltidsdryck.

– Jag gör det här för sjunde året på min semester och jag ser fram emot det varje år, säger köksansvarige Henrik Westlin

Text

Henrik Westlin förbereder dagens middagsmat. Storköks förpackningar av krossade tomater ska packas upp. Henrik jobbar till vardags som kock på måltidsservice och har tagit semester för att jobba under Storsjöcupen.

Bild: Olof Sjödin

Annons

Mat är en väsentlig stor del som behövs när flera tusen ungdomar ska spela fotboll. På sporthallen i Östersund tillagas över 4 700 måltider per dag. Men det är inte bara sporthallen i Östersund som tillagar mat, de tillagas även mat på Storsjöskolan. Lugnvikskolan, Lillsjöskolan, Palmcrantzskolan, Torvallaskolan, Ängsmoskolan och på Fjällängens förskola.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på op.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan