Annons

Annons

Annons

Storsjöcupen 2019

Matsvinnet på Storsjöcupen har fått ett slut – nu skänks det till bättre behövande: ”Slänga mat det är ju vansinne”

Kocken Elin Runudde och är ny och huvudansvarig för köken på hela Storsjöcupen. Tidigare år har det varit stora mängder mat som kastats bort helt i onödan. I år har det blivit ändring på det.

– All ätbar mat som blir över, tas nu tillvara och skänks till värmestugan i Östersund, säger Elin Runudde.

Text

Kocken Elin Runudde, utanför värmestugan på Betelkyrkan.

Bild: Olof Sjödin

Annons

Storsjöcupen är en gigantisk organisation för över 400 personer med olika uppdrag. Till det kommer cirka 500 lag med spelare och familjemedlemmar samt ledare. Energi behöver alla för att orka med och för det behövs det mat, massor med mat.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på op.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan