Annons

Annons

Annons

Östersund

Jämte tar plats i regeringens innovationsråd – ska lyfta landsbygdsperspektivet: "Finns en hel del inkrökt folk i Stockholm"

En jämte tar plats i regeringens nya innovationsråd. Kälarnebon Hans Westlund, professor i regionala och urbana studier vid KTH, lovar att lyfta landsbygdsperspektivet.
– Det finns en hel del inkrökt folk i Stockholm som har svårt att se utanför sin egen svär. En hel del kommentarer som fälldes om Bensinupproret visar på det, säger han till LT.

Text: 

Professor Hans Westlund från Kälarne tar plats i regeringens nya innovationsråd. Där kommer han att lyfta landsbygdsperspektivet. "Förutsättningarna för innovationsarbete är olika för storstäderna och övriga landet. Det måste lyftas. Vi måste göra det möjligt för små kommuner att vara med på innovationståget", säger han.

Bild: Simon Gunnholt

Annons

Hans Westlund, 61, bor och pendlar sedan 1986 från Kälarne, där han också är född. Han är professor i entreprenörskap vid internationella handelshögskolan i Jönköping och professor i regionala studier vid KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) i Stockholm.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan