Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Läsartext: Rutin varar längst när Laila Kveli tog hem segern i Vaajmarathon

Rutinen avgjorde när långloppsspecialisterna vann rullskidloppet Vaajmarathon i lördags. Laila Kveli och Anton Karlsson visade hur en het dag på hjul ska hanteras.

Segrartrion i D21 i Vaajmarathon. Fr v trean Elin Mohlin, Sockertoppen IF, ettan Laila Kveli, Lierne IL, tvåan Hedda Bångman, Offerdals SK. Fotograf: Anders Edvinsson

Annons

Rutinerade Laila Kveli fortsätter sin satsning på långlopp. Med segrar i bland annat Vasaloppet i bagaget har hon en diger meritlista. I Vaajmarathon var hon ohotad hela vägen från start till mål, utan att det egentligen blev någon klunga i damelitklassen.

– Det blir ofta så när damer och herrar startar samtidigt, säger Laila.

Hon som inkasserade 6100 kronor i segrarpremie, 100 kronor mer än herrsegraren som blev Anton Karlsson, också han väletablerad i långsloppssammanhang.

Annons

Annons

– Ett bra träningspass, tycker Karlsson om loppet.

Anton Karlsson upprepade fjolårets vinst i Vaajmarathon. Då i spurt med Oskar Kardin, nu med lovande Alfred Buskqvist i hasorna, tävlandes för Göteborgsklubben IK Stern, men boendes i Östersund. Noterbart bland många fina insatser var parasportaren Zebastian Modin som med sin guide Jerry Ahrlin gick in på tolfte plats trots strul med utrustningen.

Banan på 42 km, går från Rötviken till Mebygda, Lierne, i Norge. Den korta varianten, 25 km, startar I Valsjöbyn. Ungefär lika många valde de två distanserna denna heta dag på asfalten i norra Jämtland respektive norra Tröndelag.

Vaajmarathon, som startats och leds av Gunnar Sandberg är den nordligaste rullskidtävlingen i Sverige och ökade antalet deltagare i år i förhållande till premiäråret 2018. Med lite fler deltagare blir tävlingen sannolikt seedningsgrundande till Vasaloppet och då får många motionärer anledning att åka det fina loppet mellan Rötviken och Mebygda i Norge. Tävlingen samarrangrras mellan Hotagens SC och Lierne IL.

Anders Edvinsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy