Annons

Annons

Annons

Frösön

Tunga maskiner visades upp för yrkesförare på Frösön – ”Tyvärr är inte dagens maskiner anpassade för oss korta människor”

På 1950 och 1960-talet var maskinvisningar för jordbruket ett vanligt inslag på olika mässor som fanns i länet på somrarna. Nu 60 år senare är det annorlunda.

– Det är en kostsam historia att få hit maskiner idag och utan våra kunders initiativ och deras engagemang skulle en visning av nya maskiner vara svårt att genomföra, säger Marie Gustafsson.

Text

Marie Gustafsson jobbar på Haraldssons tunga fordon som är arrangören för årets maskinvisning i Östersund. Förra gången de hade en visning var för tre år sedan.

Bild: Olof Sjödin

Annons

På Stocke gård vid Frösö kyrka har det i veckan varit visning av tunga maskiner som används främst inom jordbruket. Förutom jordbruksmaskiner kunde man även titta och provköra lastbilar och entreprenadmaskiner i form av grävmaskiner i olika storlekar. Vi träffade tre flickor som går på Torsta naturbruksgymnasium och utbildar sig för att kunna jobba inom jordbruket och frågade dem hur ser på teknikutvecklingen i branschen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på op.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan